vineri | 08 decembrie, 2023 |
Starea pietei: DESCHISA

Stiri Piata


NOROFERT - NRF

Semnarea unui acord fara caracter obligatoriu privind achizitia unei societati

Data Publicare: 22.02.2021 8:45:11

Cod IRIS: 57E37

Catre:

BURSA DE VALORI BUCURESTI S.A.

AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA

 

 

 

 

RAPORT CURENT 06/2021

Intocmit in conformitate cu Legea nr. 24 /2017 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata, Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata si/sau Codul Bursei de Valori Bucuresti pentru Sistemul Multilateral de Tranzactionare.

 

Data raportului

22.02.2021

Denumirea societatii

NOROFERT S.A.

Sediul social

Bucuresti, str. Petrache Poenaru nr. 26, cam. 8, sector 5

Telefon

0312253373, 0785087780

Email

investitori@norofert.ro

Nr. inreg. la ONRC

J40/4222/2000

Cod unic de inregistrare

12972762

Capital social subscris si varsat

3.209.576 lei

Numar de actiuni

8.023.940

Piata de tranzactionare

Actiuni: SMT AeRO Premium, simbol NRF

Obligatiuni: Bonds-SMT, simbol NRF25

Evenimente importante de raportat: Semnarea unui acord fara caracter obligatoriu privind achizitia unei societati

Conducerea Norofert SA, denumita in continuare „Compania”, informeaza piata cu privire la semnarea unui acord fara caracter obligatoriu de achizitie a unei societati cu raspundere limitata („SRL”), in data de 20 februarie 2021, care opereaza 1.000 ha de teren agricol aflat in arenda in Zimnicea, judetul Teleorman. Ferma operata de SRL-ul infiintat in anul 2006 este 84% compacta, 400 de hectare sunt deja irigabile, iar pretul arendei este unul atractiv. Toate cele 1.000 ha de teren vor fi introduse in agricultura ecologica incepand cu anul 2021.

Ferma este situata la 5 km distanta de Portul Zimnicea de la Dunare. Dunarea este cea mai ieftina ruta logistica catre Europa Centrala. La Portul Zimnicea, Norofert intentioneaza sa dezvolte capacitati de incarcare barje la Dunare pentru business-ul sau de trading cu cereale ecologice. Aceasta capacitate de incarcare reprezinta un hub logistic excelent pentru activitatea principala a Norofert. Orice tipuri de culturi bio, produse sau primite in schimbul inputurilor ecologice, pot fi vandute la export pe Dunare. O parte din ferma va fi utilizata si ca instalatie de testare a produselor Norofert.

Ferma are 22.000 mp de curte de beton si teren intravilan, aproximativ 3.000 mp de depozite, precum si o gama completa de echipamente agricole suficiente pentru a opera 1.800 ha de teren, permitand astfel scalabilitatea. Toate echipamentele agricole au cel mult trei ani vechime si se afla intr-o stare de utilizare excelenta. Dupa finalizarea achizitiei, intre T4 2021 si T2 2022, Norofert se asteapta sa realizeze investitii in silozuri si intr-un spatiu suplimentar de depozitare. In plus, Norofert intentioneaza sa ajunga la 2.000 ha in exploatare in urmatorii 2 ani. Investitiile vor fi finantate prin mecanisme de finantare ale pietei de capital si fonduri europene.

In afara de sinergiile la nivel de business, ferma este de asteptat sa aduca beneficii financiare semnificative. Conducerea se asteapta ca ferma sa inceapa sa produca efecte asupra activitatii economice incepand cu anul 2022. Pe baza previziunilor initiale, conducerea se asteapta ca veniturile totale din culturile de grau si floarea-soarelui, precum si din subventii, sa ajunga la 7,5 milioane de lei in 2022. Cheltuielile anuale, inclusiv arenda, costurile de leasing pentru utilaje, salariile, costurile pentru ingrasaminte, si costurile de finantare sunt prognozate la 4 milioane de lei. Prin urmare, profitul brut este estimat la 3,5 milioane de lei pe an.

Norofert SA intentioneaza sa achizitioneze intreaga participatie (100%) detinuta de SRL si sa o integreze in structura grupului. Pretul de cumparare este de aproximativ 9,5 milioane de lei si va fi platit in 4 transe. Achizitia va fi finantata printr-o combinatie de facilitati de credit bancare si fonduri ale companiei. Compania a efectuat deja toate procesele necesare de due diligence.

Tranzactia va fi pusa pe ordinea de zi la urmatoarea intrunire a Adunarii Generale a Actionarilor societatii, programata sa aiba loc in data de 20 aprilie 2021.

PRESEDINTE CONSILIU ADMINISTRATIE

Popescu Vlad Andrei

  Print

Informatii furnizate prin IRIS, platforma de stiri a Bursei de Valori Bucuresti.

______________________

Bursa de Valori Bucuresti ("BVB") nu este responsabila de continutul acestui Raport. Emitentii ale caror instrumente financiare sunt tranzactionate pe pietele administrate de catre BVB au obligatia de a intocmi Rapoarte in conformitate cu prevederile legale si regulamentare incidente. BVB publica aceste Rapoarte in calitate de administrator al acestor piete, desemnat de catre ASF. In situatia in care, pentru informarea corespunzatoare a investitorilor, sunt publicate Rapoarte semnate de persoane diferite, sau cu informatii divergente, responsabilitatea juridica revine in totalitate semnatarilor respectivelor Rapoarte. BVB isi declina orice obligatie sau raspundere fata de emitenti sau terte parti, cu privire la realitatea, integralitatea si exactitatea informatiilor furnizate de catre acestia si distribuite de catre BVB. Utilizatorii website-ului au responsabilitatea de a verifica continutul rapoartelor. Orice raport (inclusiv orice prospect) care se adreseaza exclusiv unor persoane/tari specificate in acesta nu trebuie luate in considerare de catre persoanele / in tarile excluse. Termenii si conditiile, inclusiv restrictiile de utilizare si redistributie se aplica.


©2016 Bursa de Valori Bucuresti. Toate drepturile rezervate.